Tórikus kontaktlencsék

Tórikus kontaktlencsék

Tórikus  kontaktlencsék asztigmatizmushoz. Ha csak az elfogyasztott tárgyakat érzékelheti, valószínűleg asztigmatizmust szenved. Ez az úgynevezett asztigmatizmus biztosítja, hogy a szaruhártya nem felel meg a kör alakú ideális alaknak, de kissé deformálódott. Ez a körülmény fénytörési hibákat okoz a szemében, és ezáltal elfogyasztott látáshoz vezet. Normális szaruhártyán a tárgy által visszaverődő fénysugarak a retina egyik pontjára kerülnek. Szaruhártya görbület esetén ez a fókuszpont inkább olyan vonalaknak felel meg, amelyek torz látást eredményeznek. A szaruhártya helyes görbülete mellett más tényezők is asztigmatizmushoz vezethetnek. Így a másképp működő ciliáris izmok torzulást okozhatnak. Ezek az izmok felelősek a szem dinamikus alkalmazkodásáért. Ha ez a beállítás normálisan nem megy végbe, hasonló látászavarok fordulhatnak elő, mint az asztigmatizmus.

Mi a szaruhártya görbülete?

Sok ember született a szaruhártya görbülete miatt. A görbe nélküli szaruhártya különbsége az, hogy a szaruhártya nem gömb alakú, hanem elliptikus alakú. Ez a szem refrakciós hibájához vezet, mivel az incidens fény nem a retina egyik pontjára koncentrálódik, hanem a teljes retinára kiterjed. Arról is beszélünk, hogy egy rotációs szimmetrikus görbület van, ami az asztigmatizmus társalgási nevéhez fűződik. Valószínűleg asztigmatizmust vagy asztigmatizmust szenvednek, amikor az objektumokat torzítottnak tekinti. Az asztigmatikus képalkotó dioptriás készülék a homályos képet képezi a környezetnek a retinán. Ez azt jelenti, hogy a látásélesség csökken. Toric kontaktlencsék korrigálják az úgynevezett asztigmatizmus hibát. Ez a gyengeség gyakran fordul elő myopia vagy hyperopia kombinációjával. Az asztigmatizmus súlyosságától függően a tórikus kontaktlencsék alkalmasak korrekcióra.

Mik a tórikus kontaktlencsék tulajdonságai és funkciói?

A tórikus kontaktlencséket asztigmatizmus jelenlétében használják (úgynevezett kontaktlencsék asztigmatizmushoz). Ezek a speciális lencsék kompenzálják az enyhén deformált szaruhártyát, és lehetővé teszik a tiszta és nem homályos látást. Különösen fontos a stabil helyzet a szemen, hogy optimálisan korrigálja az asztigmatizmust. Ezt különböző rendszerek biztosítják (stabilizációs zónák a kontaktlencséken vagy a vastagság eloszlása ​​a biomedikában). A lencse és a szaruhártya között olyan tórikus (hengeres) könnyfilm képez, amely kompenzálja a szem refrakciós hibáját.

A következő tulajdonságok különböztetik meg ezeket a lencséket

Különböző görbületük van az elülső és a hátsó oldalon. Az alak hatással van arra a szilárdságra és orientációra, amelyben a lencsék megszakítják az incidens fénysugarakat. Az asztigmatizmus kompenzálására a tórikus lencsék különböző vízszintes és függőleges irányú fénytörési képességgel rendelkeznek. Ezekben a speciális lencsékben a stabilizációs zónák be vannak építve úgy, hogy a ragasztó héja változatlan maradjon, például kacsintáskor.

Miért szükséges a kontaktlencse-felszerelés?

A Tórikus  lencséket, mint minden más kontaktlencsét, pontosan a szóban forgó szemhez kell igazítani. Az egyes termelés tórikus lencsék és a henger tengelye és értéke asztigmatizmus fontosak mellett a dioptria értéket. A kontaktlencsék illesztése elengedhetetlen az asztigmatizáló kontaktlencse számára. A szemkárosodás vagy a téves lencsék elkerülése érdekében mindig szemésznek és / vagy optikusnak kell konzultálnia. A szemvizsgálat méri a szemed látását, és a gömbérték (SPH). Az eredményt a dioptriák adják. Ez a mértékegység a fénysugarak kötegelésének fénytörő erejét fejezi ki. A mínusz értékek a rövidlátónak felelnek meg, a kontaktlencsei pedig a szám előtt egy mínuszjel (“-“) jelölik. A plusz értékek a távoktatásra utalnak, ezért a szám előtt egy pluszjelet (“+”) talál. Amellett, hogy a dioptria értékeket, a optikus is meghatározott értéke a henger (CYL vagy CYL) és a tengely (A, ACH, AX) egy jelen asztigmatizmus. A tengely értéke jelzi, hogy a hengernek hogyan kell összehangolni az asztigmatizmust. Mindkét szem másik tengelye és henger értéke lehet.

Toric lencsék minden viselési időszakra

Megismerik a tórikus kontaktlencséket az “Astigmatism” vagy a “Toric” címkén. Más kifejezések, amelyekkel találkozhat az u. a. “Astigmatism Contact Lenses” vagy “Astigmatism Contact Lenses” vagy “Toric Contact Lenses”. A szaruhártya görbületlencsék napi, heti vagy havi használatra is rendelkezésre állnak. Népszerű tórikus napi lencsék például 1-Day Acuvue Moist az asztigmia 30 doboz Johnson & Johnson, a Focus Dailies Toric 30 Box Ciba Vision vagy Soflens napi eldobható Toriknak által Bausch & Lomb. A Toric Weekly objektívek csak a Johnson & Johnson cégtől érhetők el. Itt a ACUVUE OASYS asztigmia vagy ACUVUE előre ASTIGMATISM 6 Box választék Mister Spex jelen. A tórikus havi eldobható lencsék Air Optix for asztigmia 3 Box Ciba Vision és a Biofinity Toric CooperVision népszerű termékek.

Hogyan egyensúlyozhatok az asztigmatizmus a kontaktlencsékkel?

A fenti hiba kompenzálására számos lehetőség van. A szemüveg mellett népszerű változat a tórikus kontaktlencsék. Ezek speciális kontaktlencsék az asztigmatizmus számára. Ezekben a lencsékben különösen fontos, hogy a szemükön stabilak legyenek, így az asztigmatizmus optimálisan javítható. A különböző gyártók ehhez különböző rendszereket használnak. Az Acuvue asztigmatizmusában nagyon innovatív rendszerrel rendelkeznek kontaktlencsékkel.

A legtöbb hagyományos lencsét a lencse alsó részében könnyű prizmás ballaszt használják, hogy elkerülje az objektív elcsúszását vagy csavarását. Az acuvue torsikus lencsék gyorsított stabilizációs tervezéssel (ASD) rendelkeznek. Ebben a rendszerben a lencséknek négy stabilizációs zónája van a lencse megfelelő sarkában. Ennek eredményeképpen a kontaktlencsék minden szempillantás alatt a helyes helyzetbe kerülnek. Ennek eredményeképpen a sport biztosítja, hogy hosszú távon optimálisan láthatja. Ezzel szemben a Biomedics toric egyenletes vízszintes vastagság-eloszlást használ a lencse hatékony stabilizálására. A lencse forgatását minden egyes villogás csökkenti. Hasonlóképpen, az asztigmatizmus másik tórikus kontaktlencséje a legújabb technikai eredményekkel meggyőzni. A Cooper Vision által gyártott Proclear Toric különösen kellemes a szemekre, mivel biokompatibilis anyagot használnak. Ez az anyag különösen szemet gyönyörködtető jellegű építőelem használatával és kellemes egyensúlyban tartja a szemet. Ennek eredményeképpen ezek a lencsék alkalmasak a kontaktlencse kezdőknek is. A magas spontán és hosszú távú kompatibilitás meggyőzni fogja Önt. Annak meghatározásához, hogy melyik kontaktlencsék alkalmasak az asztigmatizmusra, kérjük, forduljon szemészhez. Ő képes lesz megmondani, hogy pontosan milyen lencsék megfelelőek az Ön számára.

Ki foglalkozik a kontaktlencse tárgyával, szintén a tórikus lencsék fogalma alatt áll – de mi a tórikus kontaktlencsék?

A Toric lencsék alkalmasak a hosszú vagy rövidlátó asztigmatizmus korrigálására – asztigmatizmus. A szem szaruhártyája nagyon görbe, ami a retina rendellenessége. A szem nem képes figyelmeztető fénysugarakat a retina egyik pontjára összpontosítani. Az érintettek tehát egy pontot homályos vonalként érzékelnek. Emiatt az asztigmatizmust astigmatizmusnak is nevezik. Az asztigmatizmus egyaránt lehet veleszületett és a szem sérülése lehet. Míg a múltban szemüveget vagy műtéti korrekciót kellett alkalmazni, az asztigmatizmus korrekciós egyensúlyát ma már mérhetően stabil vagy puha tórikus kontaktlencsék segítségével érhetik el. A folyamat során a szemlencse és a szaruhártya között toroid (hengeres) könnycsepp film alakul ki, amely kompenzálja a szem refrakciós hibáját. Ha ez egy szabálytalan asztigmatizmus, amelyet a szaruhártya szabálytalan görbülete ellensúlyoz, a tengelyek egymással szemben, a szemüveg nem nyújt megoldást. Ebben az esetben a kemény kontaktlencsék orvosolhatják a helyzetet, különösen erős megnyilvánulások esetén csak a szaruhártya-átültetés segíthet a legrosszabb esetben. Fontos megjegyezni, hogy a torikai kontaktlencséket előzetesen elő kell készíteni egy kontaktlencse-szakértővel, pl. egy szemésznek kell beállítania, ezt a dioptrek mellett meghatározva értékelheti az asztigmatizmus megfelelő méretét is, és meghatározza a kívánt henger helyét. Ezért a tórikus kontaktlencsék megvásárlása előtt szemtanúval kell rendelkeznie egy szemészre.

Tórikus kontaktlencsék egyszerűek és kényelmesek

Ha megrendeli a szükséges korrekciós értékeket, választhat az internetes kontaktlencse-szolgáltatók között. A Toric kontaktlencsék mostantól szabványos tartományok, és szinte minden kontaktlencse gyártó különböző alakú tórikus lencséket kínál. A gömbölyű kontaktlencsékhez hasonlóan a viselési idő és a lencse víztartalma közötti különbségek vannak. Mind napi, mind havi lencsékként kaphatók, és a víztartalom 33% -ról 69% -ra változik. A gömb alakú kontaktlencsékhez hasonlóan a tórikus lencsék víztartalma határozza meg a viselési kényelmet. A tórikus kontaktlencsék úgynevezett adalékanyagok, mint a „tórusz” vagy „az asztigmatizmus” a .Torische kontaktlencsét, hogy a szabadidő bequemerWer egyszerűen akar lemondani a szemüvegét csak alkalmanként alkalommal edzés közben, vagy támaszkodhatnak a számos előny a tórikus kontaktlencsék. Optimálisan kombinálják a kopás kényelmét és az asztigmatizmussal járó orvosi segítségt. A biokompatibilis szilikon-hidrogél anyagból készített objektívek akár 30 napig is tarthatnak. Minden márkájú kontaktlencse a boltban.