Heti kontaktlencsék

Heti kontaktlencsék- hosszú viselési idő kedvező feltételekkel

Értékeli a jó kontaktlencse-higiéniát, és szeretné használni az újrahasználható lencsék költségelőnyeit? Ezután a heti lencse csak a megfelelő választás az Ön számára. Egyrészt magasabb higiéniai színvonalat kap a gyakoribb változások miatt, mint a havi lencse. Másrészt a heti kontaktlencsék, például a havi lencse általában olcsóbbak, mint a napi lencsék. 14 naponta a lencse megváltozik. Között van a teljes kényelem. Elvileg minden kontaktlencse viselő hetente lencséket hordoz, még asztigmatizmussal és presbyopiával is. A különböző görbületek és átmérők azonban nem olyan nagyok, mint a havi vagy napi eldobható lencsék. A heti lencse kiválasztásakor figyelmet kell fordítani.heti kontaktlencsék

Meddig lehet viselni a heti kontaktlencsét?

A heti lencsék két hétig viselhetők. A csomag megnyitásának időpontjától számítva. Ne viselje tovább a lencséket. Elhasználódnak – és hosszabb viselése is károsíthatja a szemét. Továbbá, a lerakódások egy idő után keletkeznek, ami gyulladást okozhat. Ügyeljen arra, hogy tartsa be a gyártó által megadott viselési időszakot. Mivel a kontaktlencse viselőjének számos lehetősége van a kontaktlencsék vonatkozásában. A napi és havi lencse mellett, léteznek havi viselési időtartamú kontaktlencsék is. A különbség, ahogy a neve is sugallja, a lencsék viselési idejében rejlik. Miközben a nappali lencse csak egy napig viselhető, ezért új lencsék állandó beillesztését teszi szükségessé, a heti lencséket a napi tisztítással egy hét és 14 nap között lehet viselni. A viselési idő az objektív modelltől függ. Bár vannak olyan havi lencse is, amely lehetővé teszi a folyamatos kopást, de a másik két objektív típus előnye a heti lencse. Egyrészt a szeme hetente vagy kéthetente friss lencsét kap, és nem kell új lencsét naponta használni.

Milyen előnyökkel járnak a heti kontaktlencsék?

Páldául az Acuvue által kínált heti lencsékkel az egyéb előnyöket már említett előnyök mellett kapja meg. Így a lencsék UV-védelemmel vannak ellátva, amely védi a belső szemet és a szaruhártyát a káros napfénytől. A heti lencse behelyezésekor az intelligens jelölő rendszer támogatja Önt. Ez megakadályozza a lencsék rossz úton történő használatát.

Érzékeny szemek esetén-friss kontaktlencséket kéthetente

Vannak, akik érzékenyebbek, mint mások. A kontaktlencsékben a nap folyamán bekövetkező fehérjeszálódás gyakran olyan tényező, amely korlátozza a kényelmet. Ezért a megfelelő heti tisztítás fontos. Távolítsa el a lencséket tiszta kézzel, öblítse le gondoskodó oldattal, majd helyezze a tárolóedénybe töltött tartályba. Itt a lencséknek az alkalmazott közegtől függően 3-6 óra között kell maradniuk. A kontaktlencse-tartályt a heti kontaktlencsék megrendelésekor díjmentesen kapja meg. A heti kontaktlencsék előnye: Mivel a hasznos élettartam rövidebb, mint havi lencse, nem annyi fehérje kerül letétbe. A külön fehérje eltávolítása ezért általában felesleges.

Tippünk-A heti lencse kompromisszum a napi és a havi lencsék között: olcsóbbak a napi lencséknél, és kéthetente változnak. Így definíció szerint jobb kontaktlencse-higiénia van.

Milyen anyagokat felhasználásával készülnek heti kontaktlencsék?

A heti lencsék csak a legmagasabb minőségű és legmodernebb anyagokat használják. A szilikon hidrogél anyagának számos előnye van a korábbi hidrogél kontaktlencsékkel szemben. Ez lehetővé teszi az anyagnak, hogy hétszer annyi oxigént szállítson a szemébe, mint a korábban használt anyagok. Ez nemcsak a Wochenlinsen megnövekedett viselési idejét teszi lehetővé, hanem a teljes időtartam alatt is növeli a kényelmet. Az optimális oxigén szállítás minimalizálja az irritációt és biztosítja a szemek egészségét. Az egészségügyi szempontot a száraz szemek alacsony kockázata is alátámasztja. Tehát a Wochenlinsen szilikon hidrogél anyaga kevesebb vizet igényel, mint a korábbi modellek. Ennek az anyagnak az előnye tehát nyilvánvaló: függetlenül attól, hogy a hosszú szitázás vagy a száraz szobák, ez a modern anyag mindig optimális-e a szemének.

Hogyan találja meg a megfelelő heti kontaktlencséket?

Mint minden kontaktlencse esetében, először a látszerésznek vagy a szemésznek kell hivatásszerűen módosítania a heti lencséket. Ez meghatározza a kontaktlencse pontos értékeit. A helyes dioptria mellett ezek közé tartozik például az objektívátmérő (DIA) és az alapgörbe (BC). Ezenkívül a szakember meghatározza, hogy szükség van-e speciális kontaktlencsékre -Tórikus vagy Multifokális, vagy például érzékeny szemmel egy másik viselési időszakra vagy z-re. Például szilikon-hidrogél kontaktlencséket kell használni. Csak akkor, ha minden érték megfelel, a lencse optimálisan megfelel az Ön igényeinek, és a lehetséges szemkárosodás megakadályozható. Az egyik tapasztalt helyi partnerünk örömmel segít megtalálni a megfelelő heti lencséket.

Nézz.hu széles választékot kínál a heti kontaktlencsék terén

Általánosságban elmondható, hogy a heti lencsék nem olyan változatosak, mint a napi lencsék vagy a havi lencse. Az online boltban számos kontaktlencsét talál, különösen a Johnson & Johnson gyártótól. Például, ha rendszeres látásproblémái vannak, választhatja ki a népszerű gömbölyű Acuvue Oasys heti lencséket a márkakereskedőtől. Az asztigmatizmushoz képest a Johnson & Johnson megfelelő heti kontaktlencséi is vannak: az Acuvue Oasys az asztigmatizmus és az Acuvue Oasys Advance. Vannak presbyopia szenvedései? Ezután az Acuvue Oasys a Presbyopia számára a megfelelő heti kontaktlencsék az Ön számára. Ez lehetővé teszi a progresszív lencsék hatását – bosszantó élek vagy átmenetek nélkül.