Multifokális kontaktlencsék

Multifokális kontaktlencsék

Multifokális kontaktlencsék – a progresszív lencsék alternatívái. A progresszív lencsék tökéletes alternatívájaként a multifokális kontaktlencsék-progresszív kontaktlencsék vagy multifokális lencsék is ismertek. Különösen a 40 évnél idősebbeknél a szem fókuszáló képessége élesen csökken, az ametropia pedig a presbyopia. Az éles látás könnyen elérhető a progresszív lencsékkel, különböző távolságokban. Ha azonban a természet rövidlátó, akkor hirtelen rosszul látja a közelben és messze. Az Ön korábbi vényköteles szemüvege vagy vényköteles napszemüvege nem kompenzálja a presbyopiát. Most szükséged lesz egy pár progresszív lencsére vagy többfókuszú kontaktlencsére.  A legtöbb ember az úgynevezett presbyopia, a presbyopia, 45 éves kortól. Ennek az az oka, hogy a lencse rugalmassága kalcium-lerakódásokkal csökken. A természetesen kondicionált öregedési folyamat miatt a szem elveszíti a Nahanpassung, az ún. Ez azt jelenti, hogy a maximális közelítési pont, amelynél egy tárgy alig észlelhető, tovább mozog a távolba. Például, míg egy fiatal felnőtt 20 éves korban közel 10 cm-es ponttal rendelkezik, ez az érték 45-ről 28,5 cm-re nő. Az elővigyázatosságtól eltérően a presbyopia nem kezelhető lézeres műtéttel, és szemüvegek vagy speciális kontaktlencsék segítségével történő korrekcióra van szükség. Ha nem mindig szeretne extra olvasószemüveget magával hordani, vagy egyszerűen csak élvezheti a lencse kényelmes előnyeit, akkor nem kell nélkülöznie, és használhatja a multifokális lencséket.

Kiknek alkalmasak multifokális kontaktlencsék és hogyan működnek?

Ha Ön rövidlátó és presbiopia is fejlődik, a multifokális kontaktlencsék a megfelelő választás az Ön számára. A többfókuszú kontaktlencsék előnyben részesítik a szemüveget vagy napszemüveget a vénykötelezettséggel szemben, így nem kell több szemüveget hordani magával. A szemüveg nemcsak vizuálisan változtatja meg az arcát, hanem mindig bizonyos távolságra van a szemtől, így a kép minimálisan kisebb vagy nagyobb, mint a valóság. A progresszív kontaktlencsék közvetlenül a szemre ülnek, és minden apró mozgást a szemeddel. Az aktív emberek számára ezért a multifokális lencsék nagyon alkalmasak, mert nem akadályozzák a mozgás szabadságát. A progresszív kontaktlencsék felismerik, hogy a “multifocal” vagy a “presbyopia” megjelenik a névben. A progresszív lencsék elve egyszerű: a fenti a távolsági látás tartománya, a közelkép látómezője alatt.

De hogyan működik ez a multifokális lencsékkel?

Egyszerűen: a lencse mindkét töréshibához igazodik. Néhány gyártó elhelyezi a közelben lévő területet a lencse közepén, a távolabbi területet kívülről. Mások fordítva. A harmadik változat a vizuális területek váltakozó körkörös elrendezése. Minden esetben az agy egy éles és homályos képet kap. A helyzettől függően egyszerűen elhomályosítja az elmosódott képet.

A többfókuszú kontaktlencsék különleges multi-intenzitású lencsék, amelyek kompenzálják a korral összefüggő ametropiákat. A bifokálisokhoz hasonlóan, különböző látómezőkkel rendelkeznek, különböző látásszintekkel. A multifokális lencséken két termelési típust különböztethetünk meg.

A váltakozó kontaktlencséknek közel és messze ható tartománya van. Ha valaki lefelé néz, a közeli tartományon keresztül láthatja, a távolabbi hatótávolságon keresztül. Ez a fejtől vagy testtartástól függetlenül történik. Egy ismerősségi fázis után a szem már nem érzékeli a demarkációs területet. A kettős vagy egyidejű kontaktlencsék egyidejűleg a szemen lévő retinán lévő közeli és távoli területeket ábrázolják. A multifokális kontaktlencséknek ez a formája bizonyos mennyiségű “képzési időt” igényel, mivel az agynak először reagálnia kell a változásra és meg kell tanulnia, hogy az objektumokat pontosan összpontosítsa. Bár a kétoldalas, többfokozatú kontaktlencsék hosszabb korrekciós időt eredményeznek, döntő előnyöket nyújtanak: miután az agy az átálláshoz hozzászokott, lehetőség nyílik arra, hogy szinte határoznak az egészséges látásra. Az aklimációs fázisnak köszönhetően a multifokális kontaktlencséket mindig a szemész vagy a kontaktlencse-beállítóval folytatott konzultációt követően kell használni. Még a multifokális lencsék esetében is vannak különbségek a kínált lencsetípusoknál. Ha száraz szeme van, akkor támaszkodhat a bevált szilikon hidrogél lencsékre. Ezek különleges anyagok optikai oxigénellátását és nedvességtartalmát kínálják a szemüknek. A multifokális kontaktlencsék a kontaktlencsék minden előnyét kínálják. Akár a sport, akár a mindennapi életben, jó ígéretet és hosszú élettartamot ígérnek.

Szakmai tanácsadás és testreszabás szükséges

Vizsgáltassa meg látását szemésszel, vagy partner optikusainkkal. Szemészeti vagy optikai orvos ajánlhat megfelelő progresszív kontaktlencséket a szem formája és egyéb jellemzői alapján. A kontaktlencse-szerelvény részeként kiderül, hogy melyik lencse illik a szeméhez. Ez különösen fontos a többfókuszú kontaktlencsék esetében, ha először használja a kontaktlencsét, vagy a presbyopia miatt progresszív lencséket szeretne váltani. A rossz lencsékkel véletlen és száraz szemmel vagy szemkárosodással veszélyezteti. Még tapasztalt kontaktlencse viselőjeként évente egyszer konzultálnia kell egy optikussal vagy szemészeti szakemberrel annak megvizsgálására, hogy a látása vagy a látása megváltozott-e.

Tippünk: A progresszív kontaktlencsék esetében az akklimatizációs idő hosszabb, mint a normál kontaktlencséknél. Az agynak szüksége van egy kis időre, hogy az adott képre összpontosítson.

Milyen különbségek vannak a multifokális kontaktlencsékben?

A presbyopia kontaktlencsei főként a maximális viselési idő hosszában különböznek. Itt kínáljuk Önnek a következő alternatívákat a Nézz.hu-nál:

  • Napi lencsék, amelyeket minden nap cserél
  • Heti lencse, amit legfeljebb 14 napig viselhet
  • Havi lencse, amelyet legfeljebb 30 napig viselhet
  • Nappali és éjszakai lencse, amit éjjel és nappal viselhet

Multifokális lencsék a napi változás során

A nézz.hu-nál megtalálja a sokoldalú napi lencsék nagy választékát a neves gyártók közül, nagyon kedvező áron. Például a Proclear 1 Day Multifocal a Cooper Vision vagy a DAILIES AquaComfort Plus Multifocal által az Alcon / Ciba Vision. Szenvedsz különösen száraz szemektől? Ezután a Bausch & Lomb Biotrue ONEDay a Presbyopia számára jó választás. A nedvességtartalom 78%, hasonló a szaruhártya értékéhez, ami megakadályozza a száradást.

Multifokális heti lencse

A heti lencsék olyan kontaktlencsék, amelyek akár 14 napig is viselhetők. Nagyon átjárhatóak az oxigénre és védik a szemet a kiszáradástól. A hetes lencsék jó kompromisszumot jelentenek a drága napi eldobható lencsék és az olcsó havi objektívek között, ha nagy jelentőséget tulajdonít a higiéniának és mindig a friss kontaktlencséknek. Havi lencse progresszív teljesítmény funkcióval, high-tech lencsékkel a teljes kényelem érdekében. Havi lencse esetén heti tisztításhoz hasonló tisztító- és ápolórendszerre van szükség. Legfeljebb 30 napig viselheti őket. Sok havi lencse nagyon különleges tulajdonságokkal rendelkezik ahhoz, hogy lehetővé tegye ezt a hosszú viselési időt. Ha érzékeny szeme van, az Alcon / Ciba Vision Air Optix Aqua Multifocal jó választás. A Cooper Vision által kifejlesztett Biofinity Multifocal különösen szelíd a szemen. A rendkívül száraz szemre a nézz.hu kínálja a SofLens Multi-Focal a Bausch & Lomb-ot. Ez a gyártó nagyon különleges multifokális lencsékkel rendelkezik a programban: A PureVision Multi-Focal Day & Night. Ezeket éjjel-nappal akár 30 napig is el lehet viselni a optometristól vagy optometristól folytatott konzultációt követően.

Mi a presbiopia és hogyan javítható?

A presbiopia megőrzése természetes folyamat. Majdnem minden személy érintett egy ponton. A növekvő életkor, általában 40 év alatt lassan csökken a szemlencse rugalmassága. A szem ezután már nem tud olyan jól beállítani a különböző távolságokat. Észre veszi, hogy hirtelen a középpontban a közelben van, például olvasás vagy írás közben. Ha nincs presbiopia, csak presbyopia, akkor könnyedén kijavíthatja őket olvasószemükkel. A hátránya, hogy minden egyes alkalommal, amikor látni akar valami éleset a területen, fel kell tenned a szemüveget.