Peroxidos ápolók

Peroxidos ápolók – kontaktlencsékhez

A kontaktlencsék hatékony tisztításához: Peroxid rendszerek
Az úgynevezett peroxid rendszereket használják a kontaktlencsék tisztításához, fertőtlenítéséhez és semlegesítéséhez. A baktériumokat és baktériumokat eltávolítják, és különösen akkor járnak el, ha a kontaktlencsék súlyos szennyeződést vagy lipidmaradványokat okoznak. Ezek gyakran eltávolítják a peroxid-rendszereket hatékonyabban, mint a többfunkciós megoldások. Mivel a peroxidrendszerek mentesek a tartósítószerektől, alkalmasak különösen érzékeny szemlencsék viselőire. A peroxidrendszerek nagyon alkalmasak lágy kontaktlencsékhez, de keménylencsékhez is. Ezek alaposabbak és hatékonyabbak, mint az összes egyben megoldások, de gyakran alkalmazást és végrehajtást igényelnek. A peroxidrendszerek különböző változatai ismertek. Kétféle típusú peroxidrendszer létezik:

  • egyfokozatú peroxidrendszerek
  • kétlépcsős peroxidrendszerek

Egylépcsős peroxid rendszerek

Ennél a fajtánál a kontaktlencséket először egy különleges, peroxiddal töltött, légáteresztő tartályban először tisztítják és fertőtlenítik. Az ezt követő semlegesítés a hidrogén-peroxid-oldatot végezzük a terméktől függően akár útján Mitt szállított katalizátort tartályt, amelyben a lencsék kell maradnia akár hat órán keresztül, amíg a hidrogén-peroxid teljesen oldjuk az oldatban, vagy a semlegesítési tabletta. Az utóbbi rendszerek két órán belül képesek semlegesítésre. A tabletta hatása felismerhető, hogy a lencsefolyadék színe megváltozik.

Ellentétben egyfokozatú peroxid rendszerek, a tisztítási, fertőtlenítési és semlegesítést végrehajthatjuk két lépésben peroxid rendszerek nem egy menetben, de ez is egy második oldatot, az úgynevezett semlegesítés alkalmazott oldat használata után a hidrogén-peroxid-oldatot. Miután a kontaktlencséket 30-60 percig fertőtlenítették és tisztították az első oldatban, az oldat megváltozott, és a 20 perces semlegesítési folyamat megkezdődött. Ezután a lencséket vissza lehet helyezni a szemre. Használatakor azonban szigorúan kövesse a gyártó utasításait.

Figyelmeztetés- A kontaktlencséket a semlegesített peroxid oldatban legfeljebb 48 órán keresztül kell tárolni. Ha ezt az időtartamot túllépik, meg kell ismételni az egész tisztítási és fertőtlenítési eljárást. A kontaktlencsék újbóli behelyezése előtt ajánlatos egy speciális sóoldattal öblíteni őket, mivel a kontaktlencsék peroxid-oldatának soha nem szabad a szemébe néznie. Így, ha az oldat még nem teljesen semleges, a szem irritálását lehet megelőzni.

Vásároljon peroxidrendszert online a Nézz.hu-n

Könnyen megrendelheti a megfelelö termékeket. Körünk peroxid rendszerek tartoznak, például OXYSEPT a gyártó által AMO, AOSEPT Alcon, Easy szeptember a Bausch & Lomb, és finomítása One Step CooperVision. Tájékoztassunk minket az ügyfélszolgálatról a peroxidrendszerekről.