Kontaktlencse értékek

Kontaktlencse értékek

Milyen dioptriás értékeket kell a kontaktlencsék vásárlásához? Teszik fel ügyfeleink az alábbi kérdést. A kontaktlencsék megvásárlásához szükségünk van a jelenlegi korrekciós értékekre. Ezek megtalálhatók a kontaktlencse útlevélén vagy egy régebbi kontaktlencse-csomagon. Fontos, hogy az Ön értékei ne legyenek 1 évesnél idősebbek, mivel a látása megváltozhat ebben az időben.

A kontaktlencsék dioptriás értékeiről általánosságban

 • Gömb (S / SPH)
  A gömb a kontaktlencsék erősségét jelzi. Az érték plusz, ha látó vagy mínusz, ha rövidlátó. Kérjük, vegye figyelembe a jelet feltétlenül megrendelésével. Ha nincs jel, akkor ez általában plusz.
 • Base Curve (BC)
  Az alapgörbe azt jelzi, hogy a kontaktlencse mennyire hajlott. A kontaktlencséknek általában 8,3 és 9,0 mm közötti alapgörbével kell rendelkezniük.
 • DIA
  A DIA érték a kontaktlencse átmérőjét mutatja milliméterben.
 • Henger (CYL / CYL) – Csak az asztigmatizmus szempontjából releváns
  A henger az asztigmatizmus mennyiségét jelzi.
 • Tengely (A / ACH) – Csak asztigmatizmus szempontjából releváns
  A tengelyt fokban fejezzük ki, és leírja a szükséges henger tájolását az asztigmatizmus korrigálásához. Pontosan meg kell tudnia igazítani a kontaktlencsét. A tengely mindig 0 ° és 180 ° között van.
 • Hozzáadás (ADD) – Csak a progresszív kontaktus lencsék esetében releváns
  A Hozzáadás (Near Addition) a kontaktlencse erősségét írja le, amelyet a távoli korrekció mellett szükséges, hogy jól látható legyen még a közelben, pl. B. olvasás közben. Ez az érték mindig pozitív és általában mindkét szem számára azonos. Ezért gyakran adják csak egyszer. Nem tudja, melyik kontaktlencsét választja vagy nem ismeri az aktuális értékeit? Ezután az aktuális kontaktlencse értékeit egy Mister Spex partner optikus határozza meg