Havi kontaktlencsék

Havi kontaktlencsék

Havi kontaktlencsék a napi vagy heti viselésű kontaktlencse alternatívájaként is értelmezhető sokak számára. A kontaktlencsék már nem csupán a szemüvegek kiegészítése, hanem egyre inkább egy nagyon hasznos alternatíva. Különböző termékek közül választhat.havi kontaktlencsék Az egyik típusú kontaktlencse a havi lencse. Ez egy legfeljebb 4 hétig terjedő időtartamig terjed, és a kontaktlencse legnépszerűbb típusának bizonyul. A gyártáshoz használt anyagok sokfélék. Ügyfélként választhat a méretekben stabil lencsék között, amelyek speciális műanyagból készülnek, és egy speciális hidrogélből készült puha kontaktlencsék. Míg a méretileg stabil havi kontaktlencsék megtartják alakjukat a szemen, és meglehetősen zavarják egyes felhasználókat, a rugalmas, lágy lencsék feszülnek a szemhez.

A hagyományos, lágy havi lencse könnyen használható, de különleges gondoskodást igényel. A havi kontaktlencséket reggel használják, és este kerülnek ki. Tisztítás után a kontaktlencséket egyik napról a másikra egy tisztítófolyadékkal töltött tartályba helyezzük. A komplex ellátás megszűnik speciális szilikonhidrogél lencsékkel. Ezeket a kontaktlencse-beállítóval való konzultációt követően legfeljebb négy hétig folyamatosan viselik. A speciális anyag lehetővé teszi, hogy az objektívben ne zavarják a lerakódásokat és az életet. A kopási idő letelte után ezeket hagyományos lencsékként dobják el. A havi kontaktlencse kezdeti beállítását mindig a optikusnak vagy a kontaktlencse-szakembernek kell elvégeznie. Csak ez tudja megmérni a szemének előírt korrekciós értékeit, és gondoskodik a havi lencse gondtalan kezeléséről. Miután konzultált a kontaktlencse-beállítóval, könnyen és biztonságosan rendelheti meg a kívánt havi viselésű kontaktlencsét oldalunk segítségével az online boltunkban.

Havi kontaktlencsék-tökéletes választás azok számára, akik rendszeresen viselnek kontaktlencsét

Sötét szemmel szenvedsz, és nem akarsz szemüveget viselni? Napi lencséket használtak, de napi szemüveg nélkül szeretnék csinálni? Ezután a havi objektívek a megfelelő választás az Ön számára. A havi kontaktlencsék tökéletes választás azok számára, akik rendszeresen szemüveget használnak kontaktlencsékkel szemben.

Milyen előnyökkel járnak a havi kontaktlencsék?

Bár a napi lencsék alkalmasak alkalmi támogatást, például a sport, vagy különleges alkalmakkor, havi lencsék minden ideális, a hozzáférést a rendszeres szemüveg kontaktlencse. Ahogy a neve is sugallja, havi lencse a csomag megnyitásával 30 napig tart. Ezért a havi lencse a tökéletes szemüvegcsere is. Nem számít, hogy a lencséket naponta vagy csak egyszer használják-e: az első használat után 30 napig stabilak. Egyfelől a lencse a szabad szemmel láthatatlan lencse. Ezek hosszabb viselési időszak alatt a szem gyulladásához vezethetnek. Ezenkívül a lencsék öregedési folyamata az első viselésből indul ki: az oxigénáteresztő képesség csökken. Kérdezze szemészét vagy látszerészét. A havi lencse olcsóbb alternatíva a többi objektívhez, ha rendszeresen kontaktlencséket visel. Népszerű havi lencse termékek közé tartozik a Purevision 2 és az Air Optix Aqua. havi kontaktlencse

Milyen típusú havi kontaktlencsék állnak rendelkezésre a Mister Spex-on?
Mivel a havi lencse nagyon népszerű, a gyártók számos különböző modellt gyártanak, így minden kontaktlencse viselője megtalálhatja a megfelelőt. Bárki, aki csak a szemüveg cseréjét és csak rövid vagy távollátásból szenved, jól tájékozott a gömbölyű hólyagos lencsékkel. Ezek kompenzálják a dioptria értéket a plusz vagy mínusz tartományban. Mindig legyen a kontaktlencse a szakember által. A dioptriás érték nem mindig felel meg a szemüveg értékének, mivel a kontaktlencse sokkal közelebb áll a szeméhez, mint a szemüveg. Böngésszen az egész kontaktlencse-választékunkon.

Havi kontaktlencse alkalmas mindenféle szemnek

Havi lencse van mind a myopia, mind a hyperopia javítására. De a szaruhártya görbületben szenvedő betegek is visszaszorulhatnak a szemüveg kényelmes alternatívájaként. A folyamatosan növekvő választék lehetővé teszi a nagy erősségek korrekcióját is. Elmúltak azok a napok, amikor a nagy dioptriumoknak vastag és nehéz lencséket kellett viselniük. Fontos a megfelelő lencse kiválasztásakor az anyag. Különböző termékcsoportokat különböztetünk meg:

Alapanyag (hidrogél)

Napjainkban nagyon népszerű lencseanyag. Nem szabad túllépni a 10 órás maximális viselési időt, mert egyébként vöröses szeműek lehetnek.

Biokompatibilis anyag

Ez az anyag hialuront tartalmaz, amely az emberi szemben is előfordul. Ezért az anyagból készült lencsék különösen kompatibilisek. Különösen a nehezen viselhető körülmények között kell alkalmazni a havi lencseeket, amelyek biokompatibilis anyagból készülnek.

Szilikon hidrogél anyagok

Ezek a lencsék különösen alkalmasak a hosszú viselési időre. A szaruhártya különösen jól ellátott oxigénnel a különleges anyag miatt, és napi akár 14 órányi viselési időt is biztosít. Azonban a havi szilikonhidrogél lencsék általában magasabb ülepedési időt igényelnek, mint a hagyományos havi hidrogél lencsék.havi viselésű kontaktlencsék

A presbyopia esetében a multifokális havi kontaktlencsék segítenek

Körülbelül 40 éves kor körül, a rugalmasság, a lencse kezd alábbhagyni mértékben, hogy egyre nehezebb lassú koncentrálni közelében sok ember. Ha azt észleli, hogy túlhajszolt olvasás, vagy meg kell, hogy tartsa távol egy kicsit tovább, egy könyvet vagy újságot, akkor kérdezze meg a szemész vagy szemvizsgáló és a menetrend egy szemvizsgálat vele. Ha egy presbiopiát észlel és korábban rövidlátó volt, most vizuális segédeszközre van szüksége, amely megkönnyíti az Ön számára, hogy közelebb és messzebb lásson. Mindazonáltal nem kell lennie kontaktlencsék nélkül, mert ebben a helyzetben többcélú havi lencse van. Két különböző fókuszterületük van, hasonlóan a progresszív lencséhez. Emiatt progresszív kontaktlencsékként is ismertek.  Az alkalmas multifokális havi lencse termékek az Air Optix Aqua Multifocal, a Proclear Multifocal vagy a Biofinity Multifocal.

Homályos látás? A megoldás a havi kontaktlencse asztigmatizmussal

A jól ismert távoli vagy távlátás mellett, ahol a közelben vagy távolban lévő tárgyak már nem ismertek el, a hibás látás másik jelensége. Az úgynevezett strabismusban a szemlencse nem tökéletesen lekerekített. Ez okozza a kép és a vonalak torzulását, például nem tekintik teljesen egyenesen. Néha a perspektíva kissé megdőlt. Ha szenved az úgynevezett asztigmatizmustól, akkor ellensúlyozhatja a torikai Monatsstlinsen. Ön ismeri őket a “torik” hozzáadásával a névben. A népszerű tórikus havi lencsék például a Proclear Toric, az Air Optix for Astigmatism vagy a Biofinity Toric 6er doboz. Tipp: A kontaktlencséket mindig pontosan kell beállítani. Csak egy profi tudja megítélni, hogy a kontaktlencse melyik típusa a legjobb a szeméhez. Találjon meg egy számtalan partneri látszerészünk közül a megfelelő havi kontaktlencséket.

Fordítson figyelmet a havi kontaktlencsék ápolására

A havi lencséket minden este tisztítás után megfelelő kezeléssel kell tisztítani, majd fertőtleníteni. Ehhez az alábbiak szerint járjon el-Mossa meg a kezét és óvatosan szárítsa meg őket, mielőtt a havi lencse behelyezése vagy levétele. A kontaktlencse-tartályban töltse fel a megfelelő kontaktlencse-ápoló terméket. A kontaktlencse-tokot díjmentesen kapja a havi kontaktlencsék megrendelésekor, és a helyes tárolási megoldást az optikus javasolja a kontaktlencse-szerelvény részeként. A tárolás és a semlegesítés érdekében a lencséknek legalább 6 órán át a megoldásnak kell lenniük. Tudjon meg többet a kontaktlencse-ellátásról a kézikönyv cikkében.